Den internasjonale Holocaustdagen finner sted hvert år den 27. januar, på datoen for frigjøringen av Auschwitz. I 2005 vedtok FN å gjøre dette til en internasjonal minnedag for ofrene for Holocaust.Denne bloggen presenterer Falstadsenterets markering av dagen,sammen med elever som besøker den tidligere fangeleiren.

The International Holocaust Memorial Day takes place every year on January 27th, the date of the liberation of Auschwitz. In 2005 the United Nations designated the day as an international day of commemoration in honour of the victims of the Holocaust. This blog presents the Falstad Centre's activities during the day,
together with students visiting the former prison camp.



søndag 27. januar 2013

Hvilke verdier er det viktig å verne om?

I workshop om "Året 1942" fikk elevene fra Sund folkehøgskole studere enkeltmenneskers historier som krysset hverandre på Falstad i 1942, og trekke linjer til vår egen tid. Hvilke verdier var under angrep av nazismen? Hvilke verdier lå bak handlingene til enkeltmennesker som sto imot denne ideologien? Og hvilke verdier mener vi at det er viktig å verne om i dag?

5 kommentarer:

  1. Det er mange verdier som det er viktig å verne om. Nestekjærlighet og yttringsfrihet er nødvendig for å opprettholde et åpent og tolerant samfunn. Viktigst av alt er likevel i våre øyne likeverd mellom alle mennesker!

    Sund fhs

    SvarSlett
  2. Vi syns at det er viktig å ta vare på menneskers likeverd. At vi respekterer hverandre til tross for forskjeller. Se mulighetene og verdien av mangfold.

    SvarSlett
  3. *være deg selv/ stå for det du mener
    *evnen til å hjelpe andre.
    *kunne tenke på deg selv, samtidig som andre
    *ikke la deg påvirke av andre
    *ikke ha fordommer
    *være positiv
    *likeverd

    SvarSlett
  4. Nora, Norah Jones.
    Eg har med beskyttelse frå NRK.
    Det kan korkje verte endra eller betre.
    Så.
    Les norske lover, og vi skal uansett ikkje be deg slutte.
    'Det blir, og det blir, det vert aldri mindre keisamt.

    SvarSlett
  5. Alv Bernhard Rødland var lærer i Bodin, og ble arrestert etter at han i likhet med 11000 andre lærere nektet å melde seg inn i den da nazistiske organisasjonen Norges lærersamband. Gjennom motstand mot NS' krav om nazistisk undervisning kjempet han en kamp for demokratiske verdier som likeverd, ytringsfrihet og meningsfrihet. Engasjementet til enkeltmennesker som Alv er og var grunnleggende pilarer i demokratiet.

    SvarSlett

Legg inn kommentar her: